Etelävuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Etelävuori

Etelävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Etelävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 1985 62

v. 2014 64

v. 2015 65

v. 2016 63

v. 2017 64

v. 2018 65

v. 2019 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Etelävuori on sijalla 9 240. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Etelävuori

Etelävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Etelävuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Etelävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Etelävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Etelävuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этелявуори ("Eteljavuori") tarkoittaa nimeä Etelävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Etelevuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Etelävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelavuori tai Etelaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Etelävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Etelävuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Etelävuori, Finland.

©Tuomas Salste