Etelävuori: Sukunimi-info

Etelävuori

Tietoja sukunimestä Etelävuori

Etelävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Etelävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 1985 62

v. 2014 64

v. 2016 63

v. 2018 65

v. 2020 64

v. 2022 60

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Etelävuori on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Paikannimi Etelävuori

Etelävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Etelävuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Etelävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Etelävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Etelävuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этелявуори ("Eteljavuori") tarkoittaa nimeä Etelävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Etelevuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Etelävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelavuori tai Etelaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Etelävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Etelävuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Etelävuori, Finland.

©Tuomas Salste