Fagernäs: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Fagernäs

Fagernäs on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Fagernäs-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 99

v. 2015 96

v. 2016 96

v. 2017 97

v. 2018 98

v. 2019 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Fagernäs on sijalla 6 899. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Fagernäs-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Fagernäs-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Fagernäs, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1925
Yritykset
perust. –1998

Sana Fagernäs esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Fagernäs

Fagernäs (paikannimi)Katuosoitteissa

Fagernäs on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Fagernäs jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Fagernäs esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Fagernäsvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Fagernäs-suku ulkomailla

Ruotsissa Fagernäs oli 63 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Fagernæs oli 44 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Fagernäs on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Fagernäs Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Fagernas tai Fagernaes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Fagernäs

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Fagernäs, Finland.

©Tuomas Salste