Fernström: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Fernström

Fernström on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Fernströmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Fernström on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1944

Sana Fernström esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Fernströmit ulkomailla

Ruotsissa Fernström oli 1 367 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Fernstrøm oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Fernström on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Fernstrøm on puolestaan ollut 19 hengellä.

301367269
Fernströmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 332 henkeä, joiden sukunimi oli FERNSTROM. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Fernstrom tai Fernstroem, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Fernando Fernström.

Samankaltaisia nimiä kuin Fernström

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Fernström, Finland.

©Tuomas Salste