Fordell: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Fordell

Fordell on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Fordellien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 51

v. 2016 51

v. 2017 53

v. 2018 51

v. 2019 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Fordell on sijalla 11 023. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

1500-luku

Fordell
1548–1565

Nimi Fordell on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuosina 1548–1565 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. –2013

Sana Fordell esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Fordell

Fordell (paikannimi)Katuosoitteissa

Fordell on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Fordell jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Fordell esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Fordellinkatu, Fordellinkuja, Fordellsgatan, Fordellsgränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Fordellit ulkomailla

Ruotsissa Fordell oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Samankaltaisia nimiä kuin Fordell

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Fordell, Finland.

©Tuomas Salste