Forsby: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Forsby

Forsby on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Forsby-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 36

v. 2018 38

v. 2019 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Forsby on sijalla 13 355. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Forsby on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Forsby on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Forsby ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Forsby-nimisiä on 40.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1874–1934
Yritykset
perust. 1950–2009

Sana Forsby esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Forsby

Forsby (paikannimi)Katuosoitteissa

Forsby on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Forsby jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Forsby esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Forsby byväg, Forsbygatan, Forsbygränd, Forsbyvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Forsby-suku ulkomailla

Ruotsissa Forsby oli 57 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Forsby on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Forsby Pohjoismaissa

Samankaltaisia nimiä kuin Forsby

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Forsby, Finland.

©Tuomas Salste