Frigård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Frigård

Frigård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Frigårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 79

v. 2016 81

v. 2017 81

v. 2018 83

v. 2019 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Frigård on sijalla 7 728. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1898-1922

Frigårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Frigårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Frigårdien yleisin asuinpaikka oli Kankaanpää (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Frigård, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Frigård

Frigård (paikannimi)Katuosoitteissa

Frigård on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Frigård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Frigård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Frigårdintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Frigårdit ulkomailla

Ruotsissa Frigård oli 57 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Frigård oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Frigård on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Frigårdit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Frigard tai Frigaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Fritz Frigård tai Frida Frigård.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Frigård, Finland.

©Tuomas Salste