Furman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Furman

Furman on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Furmanien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Tuoreempi tieto vuodelta 2018 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1943
Yritykset
perust. 1950–2007

Sana Furman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Furmanit ulkomailla

Ruotsissa Furman oli 56 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Furman oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Furman on ollut 27 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

562718
Furmanit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 53 henkeä, joiden sukunimi oli FURMAN.

Tšekissä Furman oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 9 273 henkeä, joiden sukunimi oli FURMAN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 59 henkeä, joiden sukunimi oli FURMAN.

Venäjällä Furman esiintyy muodossa Фурман.

Samankaltaisia nimiä kuin Furman

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Furman, Finland.

©Tuomas Salste