Furuhjelm: Sukunimi-info

Furuhjelm

Tietoja sukunimestä Furuhjelm

Furuhjelm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Furuhjelmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2019 20

v. 2020 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Furuhjelm on Suomessa aatelinen suku. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko nimenkantajissa muitakin kuin aatelissukua.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Furuhjelmejä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Furuhjelmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1968 kuolleilla

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Furuhjelmit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Furuhjelmin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Furuhjelmiä. Kuolleet kuuluivat valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Furuhjelmiä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1910
Yritykset
perust. –2021

Sana Furuhjelm esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Furuhjelm

Furuhjelm (paikannimi)Katuosoitteissa

Furuhjelm on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Furuhjelm jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Furuhjelm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Furuhjelminkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Furuhjelmit ulkomailla

Ruotsissa Furuhjelm oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Samankaltaisia nimiä kuin Furuhjelm

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Furuhjelm, Finland.

©Tuomas Salste