Gästgivar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Gästgivar

Gästgivar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Gästgivar-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 58

v. 2017 58

v. 2018 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Gästgivar on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Gästgivar on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Gästgivar on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Gästgivar ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Gästgivar-nimisiä on 57.

Paikannimi Gästgivar

Gästgivar (paikannimi)Katuosoitteissa

Gästgivar on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Gästgivar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Gästgivar esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gästgivargränd, Gästgivarsgränd, Gästgivarsstråket, Gästgivarstigen, Gästgivarsvägen, Gästgivarvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Gästgivar-suku ulkomailla

Ruotsissa Gästgivar oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Gastgivar tai Gaestgivar, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Gästgivar

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Gästgivar, Finland.

©Tuomas Salste