Gers: Sukunimi-info

Gers

Tietoja sukunimestä Gers

Gers on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Gers-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Gers on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Gers ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Gers on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Gers-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Gers-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1925
Yritykset
perust. 1979–1999

Sana Gers esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Gers

Gers (paikannimi)Katuosoitteissa

Gers on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Gers jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Gers esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gersgränden, Gersvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Gers-nimiset ulkomailla

Puolassa Gers oli 553 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 200 henkeä, joiden sukunimi oli GERS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 42 henkeä, joiden sukunimi oli GERS.

Tiesitkö, että...

Ruotsin kielessä sana ”gers” tarkoittaa ainakin seuraavaa: ’kiiski, rökäs’. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Gert Gers tai Gerd Gers.

Samankaltaisia nimiä kuin Gers

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Gers, Finland.

©Tuomas Salste