Granbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Granbacka

Granbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Granbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 121

v. 2015 122

v. 2016 120

v. 2017 118

v. 2018 116

v. 2019 117

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granbacka on sijalla 5 925.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Granbacka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Granbacka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Granbacka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 49 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Granbackoja on 117.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1925

Granbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Granbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Granbackojen yleisin asuinpaikka oli Teerijärvi (6 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Granbacka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Granbacka

Granbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Granbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Granbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granbackagränden, Granbackankuja, Granbackantie, Granbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Granbackat ulkomailla

Ruotsissa Granbacka oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grace Granbacka.

Samankaltaisia nimiä kuin Granbacka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Granbacka, Finland.

©Tuomas Salste