Granfors: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Granfors

Granfors on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Granforsien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 226

v. 2014 255

v. 2015 263

v. 2016 265

v. 2017 272

v. 2018 273

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granfors on noin sijalla 2 900.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan granfors merkitys on 'kuusikoski'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Granfors on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Granfors on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Granfors ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 46 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Granforseja on 273.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Granforseja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Granforsin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Granforsien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (6 henkeä), Kaskinen (4) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Granfors, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1926
Yritykset
perust. 1975–2000

Sana Granfors esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Granfors

Granfors (paikannimi)Katuosoitteissa

Granfors on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Granfors jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granfors esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granforsvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Granforsit ulkomailla

Ruotsissa Granfors oli 180 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 187 henkeä, joiden sukunimi oli GRANFORS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grace Granfors.

Samankaltaisia nimiä kuin Granfors

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Granfors, Finland.

©Tuomas Salste