Granit: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Granit

Granit on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Granit-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 48

v. 2017 46

v. 2018 47

v. 2019 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granit on sijalla 12 038. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä granit tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'graniitti, madekivi'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1886–1940
Yritykset
perust. 1949–2016

Sana Granit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Granit

Granit (paikannimi)Katuosoitteissa

Granit on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Granit jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granit esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granitgatan, Granitgränd, Granitgränden, Granitsvängen, Granitvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Granit

Granit on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Granit oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Samaan aikaan Granit oli 46 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä. Toisena tai kolmantena etunimenä sitä ei käytetä.

Granit-suku ulkomailla

Ruotsissa Granit oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grace Granit.

Samankaltaisia nimiä kuin Granit

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Granit, Finland.

©Tuomas Salste