Granit: Sukunimi-info

Granit

Tietoja sukunimestä Granit

Granit on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Granit-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 48

v. 2017 46

v. 2018 47

v. 2019 46

v. 2020 46

v. 2021 46

v. 2022 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granit on sijalla 12 092. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruotsin kielessä granit tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'graniitti, madekivi'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Granit-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Granit-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Granit. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1886–1940
Yritykset
perust. 1949–2020

Sana Granit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Granit

Granit (paikannimi)Katuosoitteissa

Granit on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Granit jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granit esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granitgatan, Granitgränd, Granitgränden, Granitsvängen, Granitvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Granit

Granit on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Granit oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Samaan aikaan Granit oli 46 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä. Toisena tai kolmantena etunimenä sitä ei käytetä.

Granit-suku ulkomailla

Ruotsissa Granit oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grace Granit.

Samankaltaisia nimiä kuin Granit

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Granit, Finland.

©Tuomas Salste