Grankulla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Grankulla

Grankulla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Grankulla-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 438

v. 2015 450

v. 2016 468

v. 2017 476

v. 2018 480

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Grankulla on noin sijalla 1 800.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Grankulla on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Grankulla on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Grankulla ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 299 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Grankulla-nimisiä on 480.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1942
Yritykset
perust. –2013

Sana Grankulla esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Grankulla

Grankulla (paikannimi)Katuosoitteissa

Grankulla on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kaupunki, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Grankulla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Grankulla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Grankullagatan, Grankullavägen, Roslax Grankulla. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Grankulla-suku ulkomailla

Ruotsissa Grankulla oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Grankulla oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

4804118
Grankulla Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grace Grankulla.

Samankaltaisia nimiä kuin Grankulla

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Grankulla, Finland.

©Tuomas Salste