Grönvall: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Grönvall

Grönvall on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Grönvallien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 368

v. 2015 367

v. 2016 369

v. 2017 367

v. 2018 364

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Grönvall on noin sijalla 2 300.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan grönvall merkitys on 'vihervalli'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Grönvalleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Grönvallin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Grönvallien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 henkeä), Kirkkonummi (3), Kodisjoki (3), Kemi (3), Turku (3), Espoo (3) sekä Valkeakoski (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Grönvall, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 27.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1942
Yritykset
perust. –2001

Sana Grönvall tai Grönvallin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Grönvall

Grönvall (paikannimi)Katuosoitteissa

Grönvall on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Grönvall jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Grönvall esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Grönvallinpolku, Grönvallintie, Grönvallsstigen, Grönvallsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Grönvallit ulkomailla

Ruotsissa Grönvall oli 925 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Grønvall oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Grönvall on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Grønvall on puolestaan ollut 169 hengellä.

3649251839
Grönvallit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Gronvall tai Groenvall, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Grönvall

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Grönvall, Finland.

©Tuomas Salste