Gunn: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Gunn

Gunn on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Gunn-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 42

v. 2018 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Gunn on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Gunn on lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912
Yritykset
perust. –2015

Sana Gunn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Gunn

Gunn (paikannimi)Katuosoitteissa

Gunn on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Gunn jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Gunn esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gunnvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Gunn

Gunn on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Gunn oli yhtenä etunimenä 100 naisella. Juuri etunimenä Gunn onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (97 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3).

Gunn-suku ulkomailla

Ruotsissa Gunn oli 70 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Gunn oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Gunn on ollut 12 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

4270127
Gunn Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 72 henkeä, joiden sukunimi oli GUNN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 23 524 henkeä, joiden sukunimi oli GUNN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 1 934 henkeä, joiden sukunimi oli GUNN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Gunni Gunn tai Gunnar Gunn.

Samankaltaisia nimiä kuin Gunn

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Gunn, Finland.

©Tuomas Salste