Gunnar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Gunnar

Gunnar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Gunnarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 70

v. 2017 69

v. 2018 67

v. 2019 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Gunnar on sijalla 9 135. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1942
Yritykset
perust. –2017

Sana Gunnar tai Gunnarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Gunnar osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Gunnar esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gunnarin huvilatie, Gunnarinkuja, Gunnarintie, Gunnars villaväg, Gunnarsgatan, Gunnarsgränd, Gunnarsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Gunnar

Gunnar on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Gunnar oli yhtenä etunimenä 4 242 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s mies oli etunimeltään Gunnar. Juuri etunimenä Gunnar onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 67 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (3 762 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (480).

Gunnarit ulkomailla

Ruotsissa Gunnar oli 185 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Gunnar on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Gunnarit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Gunn Gunnar.

Samankaltaisia nimiä kuin Gunnar

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Gunnar, Finland.

©Tuomas Salste