Haaksi: Sukunimi-info

Haaksi

Tietoja sukunimestä Haaksi

Haaksi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haaksi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 18

v. 2015 34

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haaksi on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haaksi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Haaksi-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Haaksi-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Haaksi-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Haaksi-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Urjala (5 vainajaa) sekä Helsinki (4).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 1961–1998

Sana Haaksi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Haaksi

Haaksi (paikannimi)Katuosoitteissa

Haaksi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haaksi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haaksi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haaksikuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаакси tarkoittaa nimeä Haaksi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haxj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haaksi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haaksi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haaksi, Finland.

©Tuomas Salste