Haapajoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapajoki

Haapajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haapajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 99

v. 2015 100

v. 2016 99

v. 2017 99

v. 2018 98

v. 2019 97

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapajoki on sijalla 6 849. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Haapajokia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Haapajoen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Haapajoki

Haapajoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haapajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapajoenkulma, Haapajoentie, Haapajoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Haapajoet ulkomailla

Ruotsissa Haapajoki oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапайоки ("Haapaioki") tarkoittaa nimeä Haapajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpajoki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haapajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapajoki, Finland.

©Tuomas Salste