Haapakorpi: Sukunimi-info

Haapakorpi

Tietoja sukunimestä Haapakorpi

Haapakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haapakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 57

v. 2017 56

v. 2018 55

v. 2019 54

v. 2020 53

v. 2021 53

v. 2022 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapakorpi on sijalla 11 037. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1965

Vuosina 1959–1965 kuolleet Haapakorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Haapakorven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Haapakorpi.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi neljä Haapakorpea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Haapakorpi

Haapakorpi
(paikannimi)
Haapakorpi Karjalassa
(karttanimi)

Haapakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Haapakorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haapakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Haapakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapakorvenpolku, Haapakorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапакорпи tarkoittaa nimeä Haapakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpakorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haapakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapakorpi, Finland.

©Tuomas Salste