Haapakorpi: Sukunimi-info

Haapakorpi

Tietoja sukunimestä Haapakorpi

Haapakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Haapakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 57

v. 2016 57

v. 2018 55

v. 2020 53

v. 2022 51

v. 2023 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapakorpi on sijalla 11 213. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 856.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Haapakorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Haapakorven kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Haapakorpien yleisin asuinpaikka oli Nurmijärvi (4 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Haapakorpi.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi neljä Haapakorpea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Haapakorpi

Haapakorpi
(paikannimi)
Haapakorpi Karjalassa
(karttanimi)

Haapakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Haapakorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haapakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Haapakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapakorvenpolku, Haapakorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапакорпи tarkoittaa nimeä Haapakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpakorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haapakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapakorpi, Finland.

©Tuomas Salste