Haapalinna: Sukunimi-info

Haapalinna

Tietoja sukunimestä Haapalinna

Haapalinna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Haapalinnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 2014 63

v. 2016 63

v. 2018 64

v. 2020 62

v. 2022 59

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapalinna on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 287.

Haapalinna on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Haapalinna on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Haapalinnat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Haapalinnan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1935
Yritykset
perust. 1946–2015

Sana Haapalinna tai Haapalinnan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Haapalinna

Haapalinna (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapalinna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haapalinna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapalinna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapalinnankatu, Haapalinnanraitti, Haapalinnantie, Haapalinnantori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапалинна tarkoittaa nimeä Haapalinna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpalinna.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapalinna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapalinna, Finland.

©Tuomas Salste