Haapapuro: Sukunimi-info

Haapapuro

Tietoja sukunimestä Haapapuro

Haapapuro on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Haapapurojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 79 max

v. 2014 108

v. 2016 105

v. 2018 105

v. 2020 107

v. 2022 109

v. 2023 110

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapapuro on sijalla 6 199. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 216.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Haapapurot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Haapapuron kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Haapapuro

Haapapuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapapuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haapapuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapapuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapapuro, Haapapurogränden, Haapapuronkuja, Haapapuronrinne, Haapapurontie, Haapapurovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапапуро tarkoittaa nimeä Haapapuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpapuro.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapapurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haapapuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapapuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapapuro, Finland.

©Tuomas Salste