Haapkylä: Sukunimi-info

Haapkylä

Tietoja sukunimestä Haapkylä

Haapkylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haapkylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 42

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapkylä on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haapkylä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Haapkylä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Haapkylä on suojattu 1988 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1972–2013

Sana Haapkylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапкюля ("Haapkjulja") tarkoittaa nimeä Haapkylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāpkile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapkÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haapkylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Haapkyla tai Haapkylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haapkylä, Finland.

©Tuomas Salste