Haaponiemi: Sukunimi-info

Haaponiemi

Tietoja sukunimestä Haaponiemi

Haaponiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Haaponiemien määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2014 147

v. 2016 153

v. 2018 156

v. 2020 159

v. 2022 158

v. 2023 159

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haaponiemi on sijalla 4 590.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haaponiemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Haaponiemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haaponiemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haaponiemiä on 159.

Paikannimi Haaponiemi

Haaponiemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Haaponiemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 66 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haaponiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haaponiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haaponiementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапониеми ("Haaponijemi") tarkoittaa nimeä Haaponiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hāponiemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haponiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haaponiemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haaponiemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haaponiemi, Finland.

©Tuomas Salste