Haaponiemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haaponiemi

Haaponiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Haaponiemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 147

v. 2015 152

v. 2016 153

v. 2017 151

v. 2018 153

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haaponiemi on noin sijalla 4 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haaponiemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Haaponiemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haaponiemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haaponiemiä on 153.

Paikannimi Haaponiemi

Haaponiemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Haaponiemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 66 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haaponiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haaponiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haaponiementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапониеми ("Haaponijemi") tarkoittaa nimeä Haaponiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haponiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haaponiemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haaponiemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Haaponiemi, Finland.

©Tuomas Salste