Haarakoski: Sukunimi-info

Haarakoski

Tietoja sukunimestä Haarakoski

Haarakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haarakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 24

v. 2020 27

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haarakoski on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haarakoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Haarakoski-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 35 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926

Sana Haarakoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Haarakoski

Haarakoski (paikannimi)

Haarakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haarakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Haarakosket ulkomailla

Ruotsissa Haarakoski oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хааракоски tarkoittaa nimeä Haarakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hārakoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haracoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haarakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haarakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haarakoski, Finland.

©Tuomas Salste