Häkänen: Sukunimi-info

Häkänen

Tietoja sukunimestä Häkänen

Häkänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Häkästen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Häkänen on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Häkänen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Häkästen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Häkäsiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Häkäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Häkäset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Häkäsen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme Häkästä. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Häkänen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Häkänen

Häkänen (paikannimi)Katuosoitteissa

Häkänen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Häkänen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Häkänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Häkäsentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Häkäset ulkomailla

Ruotsissa Häkänen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хякянен ("Hjakjanen") tarkoittaa nimeä Häkänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hekenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Häkäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Häkänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hakanen tai Haekaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Häkänen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Häkänen, Finland.

©Tuomas Salste