Härkki: Sukunimi-info

Härkki

Tietoja sukunimestä Härkki

Härkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Härkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 69

v. 2016 70

v. 2018 66

v. 2020 67

v. 2022 69

v. 2023 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Härkki on sijalla 8 930. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 194.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Härkki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Härkki

Härkki (paikannimi)Katuosoitteissa

Härkki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Härkki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Härkki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Härkintie, Härkki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяркки ("Hjarkki") tarkoittaa nimeä Härkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Herki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Herkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Härkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harkki tai Haerkki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Härkki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Härkki, Finland.

©Tuomas Salste