Haijanen: Sukunimi-info

Haijanen

Tietoja sukunimestä Haijanen

Haijanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Haijasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 25

v. 2020 26

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haijanen on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haijanen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

1500-luku

Haijanen (Haijainen)
1550/60-luvulla

Nimi Haijanen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen 1550/60-luvulla oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa useampia havaintoja nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941–1944
Yritykset
perust. –1998

Sana Haijanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Haijanen

Haijanen (paikannimi)

Haijanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haijanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хайянен tarkoittaa nimeä Haijanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Haijanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haijain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haijanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haidar Haijanen tai Hailey Haijanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Haijanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haijanen, Finland.

©Tuomas Salste