Hainari: Sukunimi-info

Hainari

Tietoja sukunimestä Hainari

Hainari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hainarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hainari on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hainari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hainarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Hainari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hainari on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hainari. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hainaria. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1939
Yritykset
perust. 1960

Sana Hainari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hainari

Hainari (paikannimi)Katuosoitteissa

Hainari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hainari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hainari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hainarinkatu, Hainarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хайнари tarkoittaa nimeä Hainari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haidar Hainari tai Hailey Hainari.

Samankaltaisia nimiä kuin Hainari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hainari, Finland.

©Tuomas Salste