Hakakoski: Sukunimi-info

Hakakoski

Tietoja sukunimestä Hakakoski

Hakakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hakakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 42

v. 2017 42

v. 2018 41

v. 2019 41

v. 2020 40

v. 2021 39

v. 2022 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakakoski on sijalla 14 239. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hakakoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1965

Vuosina 1961–1965 kuolleet Hakakosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Hakakosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hakakoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hakakoski

Hakakoski (paikannimi)

Hakakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакакоски tarkoittaa nimeä Hakakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacakoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakakoski, Finland.

©Tuomas Salste