Hakakoski: Sukunimi-info

Hakakoski

Tietoja sukunimestä Hakakoski

Hakakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hakakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 43

v. 2018 41

v. 2020 40

v. 2022 37

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakakoski on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hakakoski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hakakoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Hakakosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Hakakosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hakakoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hakakoski

Hakakoski (paikannimi)

Hakakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакакоски tarkoittaa nimeä Hakakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacakoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakakoski, Finland.

©Tuomas Salste