Hakalehto: Sukunimi-info

Hakalehto

Tietoja sukunimestä Hakalehto

Hakalehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hakalehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 39

v. 2020 43

v. 2022 47

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakalehto on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hakalehto ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hakalehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hakalehto on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Hakalehdot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Hakalehdon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hakalehto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hakalehto

Hakalehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakalehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakalehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakalehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakalehdonkaarre, Hakalehdonkuja, Hakalehdonpolku, Hakalehdontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакалехто tarkoittaa nimeä Hakalehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacalechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakalehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakalehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakalehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakalehto, Finland.

©Tuomas Salste