Hakaniemi: Sukunimi-info

Hakaniemi

Tietoja sukunimestä Hakaniemi

Hakaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hakaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 58

v. 2016 56

v. 2017 57

v. 2018 58

v. 2019 60

v. 2020 60

v. 2021 60

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakaniemi on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1944
Yritykset
perust. –2020

Sana Hakaniemi tai Hakaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hakaniemi

Hakaniemi
(paikannimi)
Hakaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Hakaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hakaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hakaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakaniemen halli, Hakaniemen metrotunneli, Hakaniemen torikatu, Hakaniemenkatu, Hakaniemenkuja, Hakaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаканиеми ("Hakanijemi") tarkoittaa nimeä Hakaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakaniemi, Finland.

©Tuomas Salste