Hakasuo: Sukunimi-info

Hakasuo

Tietoja sukunimestä Hakasuo

Hakasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hakasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 36

v. 2020 36

v. 2021 36

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakasuo on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Hakasuota. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hakasuo

Hakasuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakasuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakasuonrinne, Hakasuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакасуо tarkoittaa nimeä Hakasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacasoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakasuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakasuo, Finland.

©Tuomas Salste