Hakkinen: Sukunimi-info

Hakkinen

Tietoja sukunimestä Hakkinen

Hakkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hakkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 40

v. 2020 39

v. 2021 38

v. 2022 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakkinen on sijalla 13 674. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vuosina 1955–1965 kuolleiden Hakkinen-nimisten miesten keskimääräinen kuolinikä oli 53 vuotta. He kuolivat noin kuusi vuotta muita miehiä aiemmin. Suvun naisten keskimääräinen kuolinikä oli 58 vuotta. Hekin kuolivat noin kahdeksan vuotta muita naisia nuorempina.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hakkisia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Hakkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1965 kuolleilla

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Hakkiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 52 Hakkisen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Hakkisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haukivuori (5 vainajaa), Hankasalmi (3), Helsinki (3), Kangasniemi (3), Mikkelin maalaiskunta (3) sekä Äänekoski (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kuuden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hakkinen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hakkista. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902
Yritykset
perust. –2005

Sana Hakkinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hakkinen

Hakkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakkinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakkinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakkisenkatu, Hakkisenraitti, Hakkistenkuja, Hakkistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hakkiset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 14 henkeä, joiden sukunimi oli HAKKINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаккинен tarkoittaa nimeä Hakkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hakinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hackin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakkinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakkinen, Finland.

©Tuomas Salste