Hakman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hakman

Hakman on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Hakmanien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Tuoreempi tieto vuodelta 2019 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1913

Hakmaneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Hakmanin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hakman, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Hakmanit ulkomailla

Puolassa Hakman oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakman.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakman

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakman, Finland.

©Tuomas Salste