Hako: Sukunimi-info

Hako

Tietoja sukunimestä Hako

Hako on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hakojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 22

v. 2015 27

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hako on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hako ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1856.

Verrattuna muihin sukunimiin Hako on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. –2021

Sana Hako esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hako

Hako (paikannimi)Katuosoitteissa

Hako on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hako jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hako esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakogränden, Hakokuja, Hakomutka, Hakopolku, Hakorinne, Hakotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хако tarkoittaa nimeä Hako. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hako olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hako.

Samankaltaisia nimiä kuin Hako

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hako, Finland.

©Tuomas Salste