Hakolahti: Sukunimi-info

Hakolahti

Tietoja sukunimestä Hakolahti

Hakolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hakolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 46

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakolahti on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hakolahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hakolahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hakolahti

Hakolahti
(paikannimi)
Hakolahti Karjalassa
(karttanimi)

Hakolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 83 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Hakolahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hakolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakolahdenkuja, Hakolahdentie, Hakolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаколахти tarkoittaa nimeä Hakolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakolahti, Finland.

©Tuomas Salste