Hakoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hakoniemi

Hakoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hakoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 135 max

v. 1985 126

v. 2014 140

v. 2015 139

v. 2016 136

v. 2017 136

v. 2018 139

v. 2019 140

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakoniemi on sijalla 5 113.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1921

Hakoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Hakoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hakoniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 henkeä) sekä Laihia (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hakoniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hakoniemi

Hakoniemi (paikannimi)Hakoniemi (karttanimi)

Hakoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 60 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hakoniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hakoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hakoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakoniemenpolku, Hakoniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакониеми ("Hakonijemi") tarkoittaa nimeä Hakoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haconiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakoniemi, Finland.

©Tuomas Salste