Hakuri: Sukunimi-info

Hakuri

Tietoja sukunimestä Hakuri

Hakuri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hakurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 23

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakuri on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hakuri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hakuri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hakuri on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. –2012

Sana Hakuri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакури tarkoittaa nimeä Hakuri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hakuri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakuri.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakuri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hakuri, Finland.

©Tuomas Salste