Halkilahti: Sukunimi-info

Halkilahti

Tietoja sukunimestä Halkilahti

Halkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Halkilahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 66

v. 2016 67

v. 2018 72

v. 2020 76

v. 2022 78

v. 2023 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halkilahti on sijalla 8 110. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Halkilahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Halkilahti on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1966

Vuosina 1955–1966 kuolleet Halkilahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Halkilahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Halkilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Halkilahti

Halkilahti (paikannimi)

Halkilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halkilahti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халкилахти tarkoittaa nimeä Halkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halgilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Halkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halkilahti tai Halil Halkilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Halkilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halkilahti, Finland.

©Tuomas Salste