Hallahuhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hallahuhta

Hallahuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hallahuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hallahuhta on sijalla 17 409. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Hallahuhta

Hallahuhta (paikannimi)Hallahuhta (karttanimi)

Hallahuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hallahuhta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hallahuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hallahuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hallahuhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халлахухта tarkoittaa nimeä Hallahuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Hallahuhta tai Halil Hallahuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hallahuhta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hallahuhta, Finland.

©Tuomas Salste