Hallasaari: Sukunimi-info

Hallasaari

Tietoja sukunimestä Hallasaari

Hallasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hallasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hallasaari on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hallasaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Hallasaari

Hallasaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Hallasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hallasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hallasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hallasaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халласаари tarkoittaa nimeä Hallasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hallasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hallasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hallasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Hallasaari tai Halil Hallasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Hallasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hallasaari, Finland.

©Tuomas Salste