Halli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halli

Halli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hallien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 75

v. 2017 76

v. 2018 79

v. 2019 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halli on sijalla 7 990. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Halli on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Halli on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Halleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Hallin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hallien yleisin asuinpaikka oli Tytärsaari (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1943
Yritykset
perust. –2018

Sana Halli, Hallin tai Hallit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Halli

Halli (paikannimi)Katuosoitteissa

Halli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halli, Hallikatu, Hallikuja, Hallin alatie, Hallin ylätie, Hallinkatu, Hallinkuja, Hallinpiha, Hallinpolku, Hallinraitti, Hallintie, Hallipolku, Hallisvägen, Hallitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hallit ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 79 henkeä, joiden sukunimi oli HALLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халли tarkoittaa nimeä Halli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halli tai Halil Halli.

Samankaltaisia nimiä kuin Halli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halli, Finland.

©Tuomas Salste