Hallin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hallin

Hallin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hallinien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2019. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hallin on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hallinien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 77 %.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hallin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Hallinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hallin

Hallin (paikannimi)Katuosoitteissa

Hallin on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hallin jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hallin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hallin alatie, Hallin ylätie, Hallinkatu, Hallinkuja, Hallinpiha, Hallinpolku, Hallinraitti, Hallintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hallinit ulkomailla

Ruotsissa Hallin oli 2 935 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hallin oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Hallin on ollut 74 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Hallinit Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 653 henkeä, joiden sukunimi oli HALLIN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli HALLIN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Hallin tai Halil Hallin.

Samankaltaisia nimiä kuin Hallin

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hallin, Finland.

©Tuomas Salste