Halmeenpää: Sukunimi-info

Halmeenpää

Tietoja sukunimestä Halmeenpää

Halmeenpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Halmeenpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmeenpää on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Halmeenpää ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Halmeenpää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Halmeenpää

Halmeenpää (paikannimi)

Halmeenpää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmeenpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмеэнпяа ("Halmeenpjaa") tarkoittaa nimeä Halmeenpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Halmēnpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmenpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Halmeenpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Halmeenpaa tai Halmeenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmeenpää tai Halil Halmeenpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmeenpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmeenpää, Finland.

©Tuomas Salste