Halmejärvi: Sukunimi-info

Halmejärvi

Tietoja sukunimestä Halmejärvi

Halmejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Halmejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmejärvi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Halmejärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Halmejärvi

Halmejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmejärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmejärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмеярви ("Halmejarvi") tarkoittaa nimeä Halmejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Halmejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmeierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Halmejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Halmejarvi tai Halmejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmejärvi tai Halil Halmejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmejärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmejärvi, Finland.

©Tuomas Salste