Halmekangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halmekangas

Halmekangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Halmekankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 39

v. 2015 41

v. 2016 43

v. 2017 44

v. 2018 44

v. 2019 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmekangas on sijalla 12 449. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Halmekangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Halmekangas

Halmekangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmekangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmekangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmekangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmekankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмекангас tarkoittaa nimeä Halmekangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Halmekangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmekangas tai Halil Halmekangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmekangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmekangas, Finland.

©Tuomas Salste