Halmekoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halmekoski

Halmekoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Halmekoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 43

v. 2015 47

v. 2016 48

v. 2017 50

v. 2018 52

v. 2019 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmekoski on sijalla 10 847. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Halmekoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Halmekoski on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1951–1997

Sana Halmekoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмекоски tarkoittaa nimeä Halmekoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmecoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Halmekoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmekoski tai Halil Halmekoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmekoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmekoski, Finland.

©Tuomas Salste