Halmelahti: Sukunimi-info

Halmelahti

Tietoja sukunimestä Halmelahti

Halmelahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Halmelahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 39

v. 2018 44

v. 2020 45

v. 2022 47

v. 2023 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmelahti on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Halmelahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Halmelahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Halmelahti on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Halmelahti

Halmelahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmelahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmelahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmelahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmelahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмелахти tarkoittaa nimeä Halmelahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmelachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Halmelahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmelahti tai Halil Halmelahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmelahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmelahti, Finland.

©Tuomas Salste