Halmeniemi: Sukunimi-info

Halmeniemi

Tietoja sukunimestä Halmeniemi

Halmeniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Halmeniemien lukumäärä oli 27 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Halmeniemi

Halmeniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmeniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmeniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmeniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmeniementie, Halmeniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмениеми ("Halmenijemi") tarkoittaa nimeä Halmeniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmeniemi tai Halil Halmeniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmeniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmeniemi, Finland.

©Tuomas Salste